Fixa en egen walk in closet

Något som är mångas dröm det är att ha en egen så kallad walk in closet. Det är inte omöjligt att fixa en sådan på egen hand. Det du bör ha koll på är att om du vill ha el in i den, se till att kontakta en elektriker i Alvesta som ser till att fixa med elinstallationen. 

När du ska skapa din garderob, börja då med att inventera vad just du har för föutsättningar. Skriv upp vad det är för mått du har att röra dig med, samt rita in var dörren ska vara. Rita även in andra detaljer du vill ha. Sen är det även smart att sortera dina kläder, så att du bara har kvar det du använder.

Ha en ljus inredning

Se till att låta det vara mycket ljus i din walk in closet. Dels genom att ha en inredning som gör att ljus kan flöda fritt dels ha se till att ha bra belysning. Om du har ett fönster är det toppen med!

När du ska planera förvaringen se till att den matchar rummets övriga stil. Se även till att hålla det fritt på golvet. Ha lagom med hyllplan samt se till att ha bra avstånd mellan dem. Cirka 35 centimeter är ett bra avstånd mellan hyllplanen om du ska förvara vikta kläder. Det ger plats för lagom stora högar som inte riskerar att välta.

Förvara kläderna som du bär dem på kroppen: Toppar, blusar och hattar överst. Byxor, kjolar och skor underst.

16 Feb 2022