Mode för ryttare

Ridsport är något som är rätt stort. Inom denna sporten finns det många grenar och i dessa grenar så klär man sig ofta på olika sätt. Till vardags i stallet så har nog de allra flesta ryttare ridbyxor, tröja, ridskor eller ridstövlar, som man kan köpa i vilken hästaffär som helst. Men när det är tävlingsdags så brukar utstyrseln se olika ut. De som ofta klär sig med klass och stil är de som rider dressyr. Där är det ofta kavaj, vita ridbyxor och hög hatt man kan se. Sen finns det ju en gren, westernridning, då är det ofta boots, hatt och jeans som är mode.

Klä sig bekvämt

Tränar man och är i stallet, så är det bra att ha bekväma kläder. Det finns bra ridkläder i en hästaffär att köpa, men det går även lika bra att ha vilka kläder man vill, särskilt om man bara är i stallet. Ska man ta en ridtur är det dock bekvämt med ridbyxor. Är det kallt ute kan man satsa på chaps som det heter. Det finns även vinterfodrade ridskor om man har frusna fötter. 

Klä hästen rätt

När hästen går i hagen, så är det bra att låta den ha ett täcke på sig. Vintertäcke på vintern och tunnare på sommaren. Även detta kan man köpa i en hästaffär. Det finns även mode för hästar om man vill satsa på det!

18 Jan 2019