Tips för att alltid ha ett välstädat hem

Alla gillar väl ett välstädat hem? Men det är inte alltid det lättaste att alltid hålla den ordningen som man har tänkt att man vill ha. Kanske du känner dig avundsjuk på de som alltid lyckas ha ett välstädat hem. Men vet du, det kan du med ha. Antingen genom att anlita en städfirma som Jourstäd Sverige eller genom att följa de tips jag ska ge dig nedan.

Bort med alla högar

Se till att du inte skapar en massa högar hemma.  Försök att undvika ökända klädhögen i sovrummet genom att alltid hänga in kläderna där de ska vara. Samla inte heller högar med tidningar eller prylar runt om i ditt hem. Lägg alla saker där de ska vara!

Du kan även tänka på att inreda städvänligt, alltså ha ett minimum av prylar överlag. Även om det är fint med en massa kuddar, överkast och pläd på sängen så gör dessa saker det mindre troligt att du bäddar. Just bädda varje dag är bra, då det ger ett städat intryck.

Fler bra tips

Att snabbt torka av handfatet i badrummet är något som med enkla medel direkt ger en mer inbjudande syn. Det tar inte mer än någon minut att fixa till. Se även till att plocka undan saker, ofta!

Vädra ut dina rum då och då, det ger dig en fräsch känsla i hemmet och frisk luft skadar inte!

Hallen är bra att hålla ren från skor och ytterkläder. Ställ dina skor i en garderob eller på ett skoställ. Häng undan din kappa eller jacka med en gång när du kommit innanför dörren.

4 May 2020