Hur tar man snygga bilder?

För oss som gillar mode är vanligtvis väldigt fascinerade av alla dessa fina bilder som vi hittar i dagens modetidningar. Alla vill väl se bra ut och se ut som en modell även om vi spenderar dagarna på ett kontor framför datorn, inte sant? Många tjejer blir negativt påverkade av alla dessa retuscherade bilder som finns i varannan tidning men det finns faktiskt en del knep man kan använda sig utav utan att för den delen behöva vara någon redigeringsexpert. För att ta bra bilder så krävs det att man har bra belysning. Belysning är verkligen allt när det gäller lyckade fototagningar. Idag finns det många alternativ att välja bland och du behöver inte spendera massor med pengar för att hitta en lämplig lampa.

Ett enkelt arbetsljus kan göra jobbet

Idag kan man hitta arbetsbelysning med led dioder för en ganska billig peng. Arbetsljus finns i många olika varianter och används på alltifrån entreprenadsmaskiner, fasader eller vid fototagningar. Hittar man rätt modell så kan man komma ganska billigt undan, med ett billigt stativ så klarar du dig i många fall under tusenlappen. Det gäller att man är lite kreativ om man vill undvika att lägga flera tusenlappar på exklusiva strålkastare som i slutändan ger ett liknande resultat.

Ett lysrör kan också vara ett alternativ

Lysrör med led teknologi ger i princip ett flimmerfritt ljus vilket är positivt som vi alla vet när man ska ta bilder. Detta alternativ är definitivt ingen standard lösning utan lämpar sig endast för kreativa personer med liten budget och som kan tänka sig testa nya metoder. Ett led lysrör avger ljus endast i en riktning vilket gör att du kan använda röret tillsammans med en mobil lysrörsarmatur vid fototagningar för att rikta ljuset enligt eget önskemål. Du kan hitta riktigt prisvärda led armaturer hos Ljusgiganten som är en webbutik med snabba leveranser. Flera personer på youtube har lyckats bygga egna fotostudion med hjälp av denna kreativa lösning.

31 Mar 2017